Vegánska kapustnica
SUROVINY:
1 balenie kyslej kapusty ( zn. Tesco – hnedý obal – bez konzervačných látok),
1 cibuľa,
? lyžičky rasce,
1 bobkový list,
1 lyžica mletej papriky,
2 hrste sušených hríbov,
4 veľké zemiaky,
2 lyžice špaldovej celozrnnej múky,
1 údené tofu,
2 strúčiky cesnaku
Příprava:
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme mletú papriku a zalejeme asi 1 litrom vody. Pridáme scedenú kapustu, umyté, hodinku namočené hríby, bobkový list, rascu a varíme asi 10 min. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a podľa potreby dolejeme vriacou vodou. Varíme ďalších 15 min. Múku rozmiešame v 2 dcl vody a prilejeme do polievky. Necháme zovrieť. Ak treba prisolíme. Pridáme údené tofu nakrájané na malé hranolčeky a pretlačený cesnak. Necháme prevrieť a vypneme. Necháme postáť aspoň 1 hodinku a podávame.
Recept nám poslala
K. Stanková, Prievidza