Prajem šťastný nový rok 2014 a veľa radosti. Práve varím z vašej kapusty Silvestrovskú kapustnicu. Ako vždy neskalamala, štandardná kvalita, akurátna chrumkavosť aj chuť. Správny pomer korenín. Som rada, že ste nezačali šetriť a že stále zachovávate tradičnú kvalitu. Každé sviatky som z nej nadšená, lebo viem, že sa môžem na vašu kapustu spoľahnúť a kapustnica z nej je proste vždy skvelá a naše sviatky vydarené
Ďakujem a nech sa Vám darí.
K. Stanková, Prievidza
Recept na vegánsku kapustnicu:
1 balenie kyslej kapusty ( zn. Tesco – hnedý obal – bez konzervačných látok), 1 cibuľa, ? lyžičky rasce, 1 bobkový list, 1 lyžica mletej papriky, 2 hrste sušených hríbov, 4 veľké zemiaky, 2 lyžice špaldovej celozrnnej múky, 1 údené tofu, 2 strúčiky cesnaku
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme mletú papriku a zalejeme asi 1 litrom vody. Pridáme scedenú kapustu, umyté, hodinku namočené hríby, bobkový list, rascu a varíme asi 10 min. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a podľa potreby dolejeme vriacou vodou. Varíme ďalších 15 min. Múku rozmiešame v 2 dcl vody a prilejeme do polievky. Necháme zovrieť. Ak treba prisolíme. Pridáme údené tofu nakrájané na malé hranolčeky a pretlačený cesnak. Necháme prevrieť a vypneme. Necháme postáť aspoň 1 hodinku a podávame.